Patiënteninformatie Pulsed RF van de zenuwwortel

Het doel van deze procedure is om nadat door middel van proefverdovingen is komen vast te staan dat verdoving van de zenuwwortel uw pijnklachten doet verminderen een voor u meer langdurige pijnstilling te bewerkstelligen. Een speciale stroomgeleidende naald worden naast de zenuwwortel ingebracht.

In de regel zal u gevraagd worden om op uw buik op de behandeltafel te gaan liggen. Indien de procedure in de nek uitgevoerd wordt kan het zijn dat deze in zijligging uitgevoerd wordt.

De procedure gebeurt onder gecontroleerde omstandigheden waarbij een correcte naaldplaatsing  onder röntgendoorlichting verzekerd is. De hoeveelheid röntgenstraling die u hierbij ontvangt is nihil en voor u onschadelijk.

De positie van de naald wordt gecontroleerd door er zeer kleine elektrische stroompjes door te voeren, dit zal als kleine tintelingen aanvoelen. Hierna zullen gedurende 2 tot 4 minuten kleine stroompulsjes door de naalden gevoerd worden hiervan voelt u verder niets. De procedure wordt overigens goed verdragen maar kan op bepaalde momenten gevoelig zijn. Gemiddeld na 2 weken na de behandeling treed een vermindering van uw pijnklachten op en is het resultaat te beoordelen.

De procedure is uitermate veilig met een zeer kleine kans op complicaties. De kans op onbedoelde en permanente zenuwschade is nihil. Er bestaat een geringe kans op het optreden van bloedingen, om deze kans te verminderen zal u in de regel gevraagd worden om het eventueel gebruik van bloedverdunners 5 dagen voor een geplande procedure te staken. Soms kan ook een andere termijn afgesproken worden. In bepaalde gevallen bijvoorbeeld als u een hartklepprothese heeft zal hiervan worden afgezien. Het staken van de bloedverdunners zal altijd van te voren door uw behandelend arts met u besproken zijn.

Het kan voorkomen dat u enige dagen na de procedure een beperkte toename van uw pijnklachten ondervindt. Hier kunt u desgewenst gewone pijnstillers voor nemen. Bij een ongebruikelijke toename van uw pijnklachten of zenuwuitval neemt u contact met ons op. Buiten kantooruren zijn wij bereikbaar op het spoednummer.

document nummer: Ane-006.12

Privacy Statememt  Disclaimer
Realisatie: Webprodie internet diensten  sitemap