Patiënteninformatie Radio Frequente denervatie van het S.I gewricht

Het doel van deze procedure is om, nadat door middel van proefverdovingen is komen vast te staan dat het S.I gewricht, de verbinding tussen het heiligbeen en de bekkenring, de bron van uw pijnklachten is,  een voor u meer langdurige pijnstilling te bewerkstelligen. Een aantal speciale stroomgeleidende naalden worden naast de zenuwtakjes welke het S.I. gewricht voorzien ingebracht.

De procedure gebeurt onder gecontroleerde omstandigheden waarbij de naaldplaatsing  in eerste instantie onder röntgendoorlichting gecontroleerd wordt. De hoeveelheid röntgenstraling die u hierbij ontvangt is nihil en voor u onschadelijk.

In de regel zal u gevraagd worden om op uw buik op de behandeltafel te gaan liggen.
In de regel krijgt u een aantal kleine prikjes, de procedure wordt goed verdragen maar kan op bepaalde momenten gevoelig zijn. De positie van de naaldpunten wordt gecontroleerd door er zeer kleine elektrische stroompjes door te voeren, dit zal als kleine tintelingen aanvoelen. Hierna worden de zenuwtakken verdoofd waarna de definitieve behandeling uitgevoerd wordt waarbij een stroomvorm door de naaldpunten gevoerd wordt.

Gemiddeld na 2 tot 6 weken na de behandeling treedt een vermindering van uw pijnklachten op en is het resultaat te beoordelen.

De procedure is uitermate veilig met een zeer kleine kan op complicaties. De kans op onbedoelde en permanente zenuwschade is nihil. Het eventueel gebruik van bloedverdunners behoeft voor deze procedure niet gestaakt te worden.

document nummer: Ane-006.11

Privacy Statememt  Disclaimer
Realisatie: Webprodie internet diensten  sitemap